Тарас возвращение смотреть онлайн – Що ти менi допiкаєш отими дурощами! Я тебе поведу в полiцiю до станового. Не чорна хмара з синього моря наступала, то виступала Мотря з Карпом з-за своєї хати до тину. Не сиза хмара над дібровою вставала, то наближалася до тину стара видроока Кайдашиха, а за нею вибігла а хати Мелашка з Лавріном, а за ними повибігали всі діти. Дві сім’ї, як дві чорні хмарі, наближались одна до другої, сумно й понуро. Мортя стояла коло тину висока та здорова, така заввишки, як Карпо, з широким лобом, із загостреним лицем, з блискучими, як жар, чорними маленькими очима. Вона була в одній сорочці й у вузькій запасці. Хазяйновита, але скупа, вона втинала одежу, як тільки можна було обтяти. Вузька запаска влипла кругом її стану. В великій, як макітра, хустці на голові Мотря була схожа на довгу швайку зі здоровою булавою. За Мотрею стояв Карпо у вузькій сорочці з короткими та вузькими рукавами, в широких білих штанях з товстого полотна. Позад їх стояла купа Карпових дітей у вузьких штанцях, у сороченятах з короткими рукавами, в спідничках вище колін. – Все померло, й слiду не зосталось. Марно перегорiло й перетлiло моє живоття, i тепер зостався тiльки попiл, доки його не поглине свята земля. Тарас. Повернення дивитись онлайн 1860 р. з’явився «Кобзар», в якому було не вісім, як у першому виданні, а сімнадцять творів. Його привітала вся передова критика, зокрема революційні демократи М. Добролюбов та М. Михайлов у рецензіях, надрукованих у журналах «Современник» і «Русское слово». – Тут уже нас не впiймає Бжозовський i не присилує робить панщину, – обiзвались бурлаки. – Десяцькi зостались коло куреня на вартi на цiлу нiч. Я знала, що в тебе нема нi шматка, нi скибки хлiба, i оце привезла тобi хлiба, води й риби. .
Тарас дивитись онлайн «Тарас. Повернення»: фільм
– Бог з тобою, дочко! Це ж не ми горимо; це пожежа десь далеко на селi, – обiзвалась мати, поправляючи хустку на головi. Карпові діти бачили все те з двору. Вони зараз побігли в шинок і розказали, що їх коняка в займанні у баби, зачинена в хліві. – А вас як звуть? – обернувся суддя до третього бурлаки.
Тарас дивитись онлайн Тарас. Повернення кино смотреть онлайн
– Як же його не зачiпать, коли вiн нiби знущається над нами. Я б раднiший мовчати, але ми пухнемо з голоду, а вiн такий гладкий, що в свою шкуру не потовпиться. – Не мети до порога, бо мені треба через поріг ходити! – ляснула Мотря. – То діліться щороку грушами пополовині, – сказав священик.
Тарас дивитись онлайн Тарас. Повернення онлайн фільми
– Про що ж ви розмовляли, мамо? – спитав син. Плеканець твого батька, бубонило